februari 23, 2018

Hypnotherapie

Wat is hypnose?

Ieder mens bevindt zich wel een in een trance.
Soms rijdt je een stuk op de snelweg en weet je even later niet meer hoe je zo ver bent gekomen.
Toch ben je nog alert; als er even iets onverwachts gebeurt, ben je meteen weer helemaal bij.
Of denk eens aan die keren dat je zo opgaat in een boek of een film, dat je even niet hoort, wat er in je omgeving gebeurt.
Ook tijdens dagdromen, waarbij je zo in je innerlijke wereld bezig bent, dat de omgeving vervaagt.
Hypnose is een toestand waarin we onszelf maken uit onze uiterlijke omgeving en opgaan in onze innerlijke werkelijkheid, waar zich een schat aan gevoelens en psychische informatie bevindt.

Door alleen te praten, krijgen we vaak geen toegang tot deze wereld, doordat ons beredenerend verstand en de verdedigingsmechanismen die we hebben opgebouwd, deze toegang blokkeren. Door middel van hypnose kan er daardoor veel sneller  een verandering kunnen optreden, dan door een gesprek vanuit het gewone bewustzijn.

Hoe werkt het?

Hypnotherapie maakt gebruik van een vorm van diepe concentratie, de bewustzijnstoestand die tussen slapen en waken zit.
Een hypnotherapeut helpt je in deze toestand te komen. Onder begeleiding ga je op zoek naar de achtergronden van patronen en problemen. Zo wordt hypnotherapie gebruikt om bijvoorbeeld te zoeken naar de oorzaak van slaapstoornissen.
Heb je ontdekt waardoor je die mogelijkheid hebt, dan ga je in de volgende sessies samen met de hypnotherapeut de oorzaak aanpakken. Het is de bedoeling het onderbewustzijn anders te “programmeren”.

Doordat je zelf steeds de controle houdt over wat je zegt of doet tijdens de sessie, bestaat er nooit een gevaar dat de therapeut je dingen laat doen of zeggen, die je zelf niet wilt.
Als er bepaalde klachten zijn waar je op dat moment niet aan wilt werken, omdat je er nog niet aan toe bent, dan kan niemand je ertoe dwingen daar wel iets aan te doen.

Ook niet in hypnose. 

De therapiekosten van Hypnotherapie hebben geen invloed op de jaarlijkse bijdrage omdat deze betrekking heeft op de basisverzekering en de therapiekosten uit de aanvullende verzekering vergoedt worden. Een verwijsbrief van de huisarts is in dit geval niet noodzakelijk. De hoogte van de vergoeding voor Hypnotherapie kunt u bij uw verzekering navragen. Dit kan aan de hand van AGB codes. Deze code is toegekend aan een zorg verlener en dmv deze code is een koppeling aan uw polis herleidbaar. De AGB code van de Nassaupraktijk is 90009305 / 90030329.