februari 23, 2018

Wie geeft de therapie?

Beatrrix Kaspers de Waard (1958) is getrouwd met een ondernemer en moeder van twee volwassen kinderen.
Ze heeft eerst gewerkt als algemeen verpleegkundige en daarna als psychiatrisch verpleegkundige.
Ze studeerde aan de Universiteit van Amsterdam eerst Arbeid & Organisatie-psychologie en had een Organisatie Adviesbureau, dat werkte voor grote bedrijven.

Daarna studeerde ze Klininische Psychologie.
Omdat haar belangstelling vooral uitgaat naar hoe mensen met elkaar omgaan en wat mensen persoonlijk beleven, besloot ze haar vakgebied aan te vullen met diverse therapeutische opleidingen waaronder een beroepsopleiding voor Hypnotherapie en een EMDR opleiding.

Ze heeft een opleiding als natuurgeneeskundig voedingsadviseur gevolgd als aanvulling op de andere methodes. Het blijkt dat het voedings- patroon en ook overgewicht veel invloed hebben op hoe mensen zich psychisch voelen. Een andere manier van eten en een andere lifestyle kunnen maken dat mensen beter in hun vel gaan zitten. Momenteel volgt ze de opleiding Orthomoleculaire geneeskunde.

Op dit moment is ze werkzaam als bedrijfspsycholoog voor een aantal grote bedrijven en gemeenten.

Tevens worden er in de praktijk particulieren behandeld.

Wat is er bijzonder aan hypnotherapie als aanvulling op de gewone psychologische methoden? Hypnotherapie biedt uitgebreide mogelijkheden voor het individueel werken met cliënten c.q. werknemers. Deze methode biedt een aantal bijzondere ingangen voor het aanpakken van klachten, met name psycho-somatische klachten.

EMDR is een fantastische manier om schokkende gebeurtenissen te verwerken. Deze methode werkt snel en heel effectief.

Door de Hypnotherapie te combineren met EMDR ontstaat een heel bijzondere, snelle en effectieve manier van werken die maakt dat mensen in korte tijd vooruitgang boeken met hun klachten. Hoe eerder er dan behandeld kan worden, hoe sneller mensen zich weer beter voelen en kan men langdurige uitval voorkomen. Dit is belangrijk voor de cliënt c.q. werknemer, maar kan de werkgever ook veel problemen besparen.